Kreta z wody lądu i powietrza...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Rzarziel
    Classic
    • 2010
    • 10

lilo, krzynol, kiedy ruszacie z tematem podgrzewania?

bo jak coś jestem kolejną osobą która będzie się podejmować takiej modyfikacji
  • radek radziszewski
    Ambiente
    • 2009
    • 131

Witajcie,

Dzięki Gosi i Bartkowi z Crete Adventure Team którzy pomogli nam z zaplanowaniem i zorganizowaniem wczasów udało się spędzić prawdziwie rajskie wakacje. Kreta którą poznaliśmy to całkowicie inny świat gdzie żyje się wspaniale w otoczeniu uśmiechniętych, życzliwych i przyjaznych ludzi. Jedyne co w takich wczasach jest niefajne to to że kiedyś trzeba wracać…
    Ponieważ nie chciałem spędzić całych wczasów w jednym miejscu wypożyczyliśmy sobie na cały pobyt samochód w sumie przejechaliśmy około 700 km po Krecie napawając się widokami które znajdziecie poniżej. Są zdjęcia z lądu i powietrza, a nawet pod wodę się udało zerknąć

Całość tu: Kreta zdjęcia

A tu kilka na zachętę:

1.Widok z pokładu B-737 nad półwyspem Akrotiri

2.

3.

4.

5.

6.

7.

Więcej tu: Kreta zdjęcia

Pozdrawiam,
    Radek Radziszewski

Komentarz

• piotrek_os
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 8160
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

radek radziszewski, też miałem okazje być na Krecie......jezeli chodzi o klimat, itd to bardzo byłem zadowolony
      Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• szkoda
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 22543

Zamieszczone przez radek radziszewski
        Dzięki Gosi i Bartkowi z Crete Adventure Team
        no bo oni są fajni :!: :szeroki_usmiech
        saport techniczny baj DGW
        była BKD+DSG '05 120kkm
        była BXE '08 190kkm
        no i nie ma :-)

Komentarz

• Big
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 6389

wypożyczyliśmy sobie na cały pobyt samochód w sumie przejechaliśmy około 700 km po Krecie
          Byłem lepszy i przejechałem tpo Krecie Kią Picanto ... 1140 km
          A Kreta to faktycznie fajna wyspa. Jednyne co maja niefajne to paskudne lotnisko w Heraklionie które przypomina mi dworzec PKS w Lublinie. Pozatym piękne widoki, zabytki i piękne kręte drogi (czyli to co tygryski lubią najbardziej )
          Czarny Elegance

Komentarz

• radek radziszewski
            Ambiente
            • 2009
            • 131

Zamieszczone przez Big
            wypożyczyliśmy sobie na cały pobyt samochód w sumie przejechaliśmy około 700 km po Krecie
            Byłem lepszy i przejechałem tpo Krecie Kią Picanto ... 1140 km
            A Kreta to faktycznie fajna wyspa. Jednyne co maja niefajne to paskudne lotnisko w Heraklionie które przypomina mi dworzec PKS w Lublinie. Pozatym piękne widoki, zabytki i piękne kręte drogi (czyli to co tygryski lubią najbardziej )
            Nie widziałem tego lotniska bo my lądowaliśmy w Chanii...

Komentarz

• Yarek
              Elegance
              • 2005
              • 992

Kreta jest piękna, chciałbym tam jeszcze kiedyś wrócić... Gosię i Bartka też chętnie bym odwiedził, bo daaawno ich już nie widziałem

PS robisz bardzo fajne zdjęcia
              . pzdr Jarek
              aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci

Komentarz

• piotrek_os
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 8160
                • Octavia II (1Z3)
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

radek radziszewski, a jak Ci sie jezdziło z Grekami po miasteczkach itd.....bo oni to jezdza fatalnie......nie patrza gdzie kto ma pierszenstwo itd.
                Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• Big
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 6389

piotrek_os, eee, no nie jest az tak źle. Mnie meczyło tylko - mianowicie grecy w nocy właczają wszystkie światła jekie są w auciewłacznie z przecimgilenymi. Po godz. jazdy przed takimi pacjentami oczy po prostu pieką jak diabli.
                  Czarny Elegance

Komentarz

• dudek_t
                    L&K
                    • 2008
                    • 1421

Południowe klimaty to jest to... chociaż na co dzień ciężko by było

Komentarz

• kowal 2002
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 5161

Zamieszczone przez Big
                      piotrek_os, eee, no nie jest az tak źle. Mnie meczyło tylko - mianowicie grecy w nocy właczają wszystkie światła jekie są w auciewłacznie z przecimgilenymi. Po godz. jazdy przed takimi pacjentami oczy po prostu pieką jak diabli.
                      A nadal jest tak, że parkują byle gdzie ( zastawiają wjazdy, inne samochody itd ) ale zostawiają w środku kluczyki, żebyś mógł sobie przesunąć ich auto i odjechać swoim?

Jak byliśmy tam kilka lat temu to właśnie to mnie na początku najbardziej zdziwiło :roll: Ludzie podjeżdżają do sklepu, knajpki itp stają byle gdzie i już. Jako, że planowałem wynajęcie auta to pytam kelnera ( zresztą Polaka :roll: ) jak to działa? Jak przyjadę pierwszy to potem czekam aż wszyscy odjadą? A gościu: Nieee, no skąd. Kluczyki są w stacyjce jak ktoś Cię zastawi to przestawiasz jego samochód, wyjeżdżasz swoim i tamten wstawiasz na miejsce. Proste, co?

BTW. A lotnisko w Heraklionie faktycznie masakra. Wylądowaliśmy jako 3 samolot w ciągu chyba 20 min i normalnie ze 2 godziny trwało, zanim przeszliśmy przez drzwi do odprawy ( kolejka oczywiście cały czas na zewnątrz, na słońcu )... Ale też super wspominam i jak mały podrośnie to się tam wybierzemy.
                      Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
                      Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• radek radziszewski
                        Ambiente
                        • 2009
                        • 131

Szczerze to jeździło mi się bardzo dobrze lepiej niż u nas np, w korku na zakopiance 10 km 1 godz...

Tam jeżdżą spokojniej takie mam wrażenie nikomu się nie spieszy jakoś straszliwie u nas jak człowiekowi auto zgaśnie to popalą klaksony...

Tak zostawiają samochody gdzie chcą - zresztą oni do samochodów wagi nie przywiązują wielkiej takie odnoszę wrażenie - jest i jedzie i tyle - koza która se siedzi na mercedesie nikogo nie dziwi u nas już by policje ktoś wezwał bo lakier...

Komentarz

• szkoda
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2005
                          • 22543

Szczerze to jeździło mi się bardzo dobrze lepiej niż u nas
                          mi też, zupełna wolność jeśli o to chodzi :kciukgora
                          saport techniczny baj DGW
                          była BKD+DSG '05 120kkm
                          była BXE '08 190kkm
                          no i nie ma :-)

Komentarz

• Zuzus
                            Ambiente
                            • 2009
                            • 136

Kreta to moja ulubiona grecka wyspa.. Z wielka przyjemnoscia obejrzalam Twoje zdjecia Radku
                            P.S fajnie zobaczyc na Twoim blogu cos innego niz slubniaki
                            Moja 4x4

Komentarz

Pracuję...